Voorjaarscompetitie 2022.

04 november 2021


Dit jaar hebben we gelukkig nog de najaarscompetitie kunnen spelen daar de voorjaarscompetitie niet doorging i.v.m. alle maatregels voor corona. Hopelijk gaat volgend jaar de voorjaarscompetitie wel gewoon weer door. De najaarscompetitie is net klaar en de wintercompetitie gaat bijna beginnen dus dat betekent dat we weer mogen gaan inschrijven voor de voorjaarscompetitie.
 
Vrijdagavondcompetitie:
Er gaat wat veranderen voor de vrijdagavond. Het was de bedoeling dat dit al eerder doorgevoerd zou worden, maar door corona hadden ze het uitgesteld. Op vrijdagavond ga je om de week spelen. Dit houdt in dat de gemengde teams en 8&9 teams (aankomende seizoen ook mogelijk op vrijdag) één week eerder starten dan de reguliere competitie, namelijk op 1 april. De heren- en damesteams starten gelijk met de reguliere competitie op 8 april. Elk team heeft dan in totaal 5 speeldagen om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken.
De vrijdagmiddag en de overige competitiesoorten die niet op vrijdag zijn duren wel gewoon 7 weken.
 
8 & 9 competitie speciaal voor beginner:
Ben je net begonnen met tennissen of zit je in de categorie 8 of 9, dan is dit een leuke competitie om kennis te maken met wedstrijdverband. Resultaten zijn voor deze competitie minder belangrijk en tellen ook niet mee voor de speelsterkte. Je speelt voornamelijk voor de gezelligheid op je eigen niveau en om ervaring op te doen. Je kan kiezen of je op donderdag (19.00 uur), vrijdag (19.00 uur) of zondag (17.00 uur) wilt spelen en er worden 2 dubbels gespeeld. Jouw team moet minimaal uit 3 spelers/speelsters bestaan en alle combinaties zijn mogelijk. Tijdens deze competitie wordt er “compact spelen” toegepast. Dit houdt in dat 3e set een beslissend wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) gespeelt wordt en bij 40-40 beslissend punt (dus geen voordeel of nadeel meer).

De jeugd kan zich het beste opgeven bij de jeugdcommissie i.v.m. het samenstellen van teams. Stuur een mailtje naar: [email protected].

Wil jij je opgeven met een team, dan kun je een e-mail sturen naar [email protected]. Vermeld a.u.b. bij de inschrijving: de namen die in het team zitten, KNLTB-nummers en welke competitiesoort.
 
Je kunt inschrijven tot 2 januari 2022.
 
Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag.
Voor de rest wens ik iedereen goede gezondheid en fijne feestdagen toe.
 
Met vriendelijke groet,
Yvette van Kessel

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 168 402 559

K.T.V. van Polanen

Molenvliet 7b
4791 GB Klundert