Senior Plus Toernooien

10 maart 2024


Tennis is één van de gezondste sporten. Daarnaast is tennis een sport die je eenvoudig je hele leven lang kan blijven doen, omdat de kans op blessures relatief klein is. Het houd je fit en het remt het verouderingsproces. Uit onderzoek is gebleken dat er een grote groep tennissers is, boven de 50 jaar die niet meer zo nodig echt wedstrijden hoeven te spelen, maar die het wel leuk vinden om tegen spelers van andere vereniging te spelen. Speciaal voor hen is er een Senior Plus toernooi. 

Wat is een Senior Plus toernooi?

Een groep actieve tennissers van 50 jaar en ouder van verschillende verenigingen die bij elkaar komen op één tennispark, leuke tenniswedstrijden spelen én veel onderlinge gezelligheid. Dat zijn de basis ingrediënten voor een Senior Plus toernooi! Een Senior Plus toernooi is een toernooi van één dag waarbij door de deelnemers 3 of 4 dubbelwedstrijden worden gespeeld van ongeveer 45 minuten. De onderlinge gezelligheid is belangrijker dan de uitslag. De uitslagen tellen dus ook niet mee voor DSS (speelsterkte). Vaak wordt er tussen de wedstrijden door met elkaar geluncht en/of wordt er aan het einde van de dag een borrel georganiseerd.  

Wat betekent Senior Plus?

Met de term Senior Plus bedoelen we tennissers van 50 jaar of ouder die graag met elkaar tennissen voor de gezelligheid. En dan bij voorkeur tegen spelers van andere verenigingen. Speciaal voor deze doelgroep worden er in alle provincies verschillende recreatieve activiteiten georganiseerd. Een Senior Plus Toernooi is hier een voorbeeld van. Er zijn in alle twaalf provincies verenigingen die onder goedkeuring van de KNLTB, Senior Plus toernooien organiseren. 

Doe je ook mee?

Ben je 50 jaar of ouder en lijkt het je leuk om mee te doen aan een Senior Plus toernooi? Dat kan! Via deze link vind je de kalenders voor de Senior Plus toernooien. Deze kalenders zijn ook als posters verspreid onder alle tennisverenigingen in Nederland. In de kalenders vind je de data, de contactpersonen en de informatie over de inschrijvingsprocedure van alle toernooien. Stuur een mailtje als je mee wil doen naar de contactpersoon op de kalender.

 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 168 402 559

K.T.V. van Polanen

Molenvliet 7b
4791 GB Klundert

KVK-nummer

40280138